در عصر تکنولوژی امروزی همواره افق های روشنی در پیش روی فناوری های نوظهور ایجاد می شود و بسیار از کارشناسان بر این باورند که فناوری بلاک چین می تواند انقلابی در اینترنت و دنیای دیجیتالی ایجاد کند. این در حالی است که در مدت زمانی کوتاه اینترنت توانست انقلابی عظیم در زندگی، مشاغل و صنایع مختلف ایجاد کند. اما باید بدانیم که اینترنت هم در بدو ایجاد خود آن چنان مورد استقبال قرار نگرفت! به مرور زمان کاربردهای آن شناسایی شد و رفته رفته مورد استقبال و پذیرش جهانی قرار گرفت. در این میان ابر رایانه ها به لطف سرعت پردازشی بالای خود، نقش اساسی در توسعه و ارتقای کیفیت خدمات را به دوش می کشیدند. بدین ترتیب وظایف بزرگ تر و پیچیده تری به آن ها محول شد تا بتوانند نیازهای محاسباتی بشر را در مدت زمان کوتاهی پاسخ دهند. در ادامه این مقاله به بررسی مفهوم شبکه گولم و کاربرد ابر رایانه ها در دنیای ارزهای دیجیتال می پردازیم.
ارز دیجیتال گولم چیست؟
گولم (Golem) یک شبکه محاسباتی غیر متمرکز و مبتنی بر بلاک چین است که به کاربران اجازه می دهد با استفاده از شبکه خود، قدرت محاسباتی را در یک شبکه نظیر به نظیر مبادله کنند. توکن شبکه Golem که به اختصار GNT نامیده می شود، بر اساس قرارداد هوشمند اتریوم پیاده سازی شده و در واقع از خانواده ERC20 می باشد و به عنوان یک سیستم معاملاتی برای ریز پرداخت ها در شبکه و همینطور پرداخت هزینه قدرت محاسباتی اجاره شده، مورد استفاده قرار می گیرد.
گولم انقلابی در اَبَرکامپیوترها
گولم پروژهایست که با استفاده از ویژگیهای فناوری بلاک چین و غیرمتمرکزسازی، قصد دارد تا اَبَرکامپیوتری متصل به شبکه خود ایجاد کند و در ازای آن به کاربران توکنهای Gnt پاداش دهد. بنابراین Golem یک اَبَرکامپیوتر جهانی است که قدرت محاسبات هر کامپیوتر موجود در شبکه خود را ترکیب میکند.
ساختار شبکه گولم به گونه ای است که شما را قادر می سازد تا قدرت مازاد سیستم خود را در صورت عدم نیاز به افراد دیگری که به توان اضافی برای انجام محاسبات شان نیاز دارند، به اشتراک بگذارید و در ازای آن پول دریافت کنید. امروزه اشتراک گذاری وسایل و فدرت پردازشی شیوه نوینی بخود گرفته است و راهی برای کسب درآمد از منابع بلااستفاده شما محسوب میشود. هدف اصلی پروژه گولم وارد کردن قدرت محاسباتی اَبَر کامپیوترهای سراسر دنیا به اقتصاد اشتراکی (shared economy) است، نوعی سیستم اقتصادی که در آن افراد کالاها و خدمات مختلف را در ازای دریافت کارمزد با یکدیگر به اشتراک میگذارند. همانند سایت هایی نظیر Airbnb، Uber و یا اسنپ که از شیوه اشتراک گذاری خانه و خودرو استفاده می کنند.
علاوه بر این، برای شما این امکان فراهم می شود که در صورت نیاز به قدرت پردازش بیشتر و یا حتی سرعت بیشتر، از کامپیوتر های موجود در شبکه Golem بهره مند شوید. این روش از آن جهت کارساز است که شما به جای اینکه خودتان یک ابر رایانه بسازید، می توانید از شبکه گولم که شبکه ای بر بستر ابر رایانه ای، غیر متمرکز و متن باز (Open Source) است، استفاده کنید. از سوی دیگر ابر کامپیوتر موجود در شبکه Golem با تکنولوژی کاملا جدیدی ساخته شده و در یک مکان متمرکز و مشخص وجود ندارند، به همین علت کاربران از سراسر جهان می توانند از ظرفیت بالای توان محاسباتی ابر کامپیوتر استفاده کنند.
در حال حاضر فناوری رایانش ابری تحت سلطه غولهای تکنولوژی همچون IBM، آمازون، مایکروسافت است، این سلطه همه جانبه منجر به ناکارآمدی قیمتگذاری در بازار شده است. گولم می خواهد با ارائه خدماتی نظیر تصویرسازی کامپیوتری (CGI)، تجزیه و تحلیل ابر داده ها و روش های یادگیری ماشینی (Machine Learning)، وضعیت موجود در بازار تغییر دهد. اگر توسعه دهندگان و شرکت ها با شبکه گولم همکاری کنند، این شبکه می تواند هر گونه محاسبات جهانی را تسهیل و تسریع کند.
قیمت ارز دیجیتال گولم (Golem)
ارز دیجیتال Golem که در بازار کریپتوکارنسی با نماد GNT شناخته می شود، در سال 2016 و در قالب یک عرضه اولیه سکه ICO ارایه گردید. در ICO گولم هر 1000 توکن GNT به ازای یک اتر خریداری می شد و حداقل و حداکثر بازه برای سرمایه گذاران بین 150 هزار تا 820 هزار اتر تعریف شده بود. توسعه دهندگان گولم، تعداد نهایی توکن GNT را معادل 1,000,000,000 عدد در نظر گرفته اند که در زمان نگارش این مقاله چیزی بالغ بر 95 درصد از توکن آن توزیع شده است.
از آنجایی که ارز دیجیتال گولم قابلیت استخراج ندارد و تعداد توکن های آن محدود است، پیش بینی می شود که قیمت GNT در آینده ای نچندان دور افزایش چشم گیری داشته باشد. در حال حاضر هر توکن گولم با قیمتی معادل 0.05 دلار خرید و فروش می شود و GNT در جایگاه 75 ارزهای دیجیتال از لحاظ حجم مارکت قرار دارد.
قیمت لحظهای گولم
چشم انداز گولم (Golem)
مدیران و توسعه دهندگان گولم (Golem) چشم انداز بلند مدت پروژه خود را ایجاد یک پلتفرم غیرمتمرکز برای میکرو سرویس ها عنوان کرده اند که از آن تحت نام “اینترنت جدید فردا” یاد می شود. ارز دیجیتال گولم در سال 2017، تنها یکسال بعد از آغاز به فعالیت خود، توانست رشدی بیش از 1000 درصد را تجربه کند. با این حال این رشد 1000 درصدی سبب نشد تا در بین 10 ارز دیجیتال برتر جهان قرار بگیرد.
کمپانی گولم به دارندگان توکن GNT، اجازه دسترسی به کارمزد تراکنشها را نمیدهد، چراکه توکن پس از پایان دوره جذب سرمایه (ICO) دیگر عرضه نخواهد شد و تعداد آن ثابت خواهد ماند. به همین علت ارزش بلند مدت گولم به حجم معاملات شبکه و تعداد تراکنش های آن بستگی دارد و محرک اصلی این دو معیار، افزایش بهرهوری در شبکه است. شبکه زمانی بهره وری کافی را خواهد داشت که تیم توسعه دهنده گولم بتواند در استراتژی بازاریابی خود موفق عمل کند و تنوع برنامه هایی که بر بستر گولم پیاده سازی می شوند را افزایش دهد.
انجام تراکنشها در شبکه گولم
شبکه golem از دو فناوری متفاوت برای حفظ یکپارچگی، امنیت فرآیند ها و معاملات بهره می برد.
اولین تکنولوژی شامل یک مجموعه ثالث است که خروجی های مالی و تراکنش های انجام شده را تایید کرده و در صورت بروز هر گونه تغییر در پروتکل یا قطع ارتباط با شبکه، تراکنش ها را برگشت می دهد. استفاده از این قابلیت اختیاری بوده و مستلزم صرف هزینه اضافی خواهد بود.
تکنولوژی دوم نیز شامل گارد امنیتی نرم افزار اینتل، موسوم به SGX می باشد که در واقع یک تکنولوژی توسعه یافته از اینتل بوده و فضای اجرایی حفاظت شده در حافظه را بوجود می آورد. این امر از کد و داده ها محافظت کرده و رمزگذاری نهایی را فراهم می سازد.
شبکه گولم توسط این ساختار امن، هر دستور را به چندین دستور فرعی تقسیم می کند و پس از پردازش آن ها توسط ابر کامپیوترها، مجددا یک دستور جدید ایجاد کرده و در قالب خروجی نمایش می دهد. با این حساب می توان گفت که هک کردن و نفوذ به شبکه گولم غیر ممکن است.
ایده اصلی پیدایش گولم ورود به یک بازار سه جانبه است که در آن توسعه دهندگان شبکه میان عرضه کنندگان و متقاضیان قرار دارند و این امکان را برای عرضه کنندگان فراهم می سازند که قدرت مازاد محاسباتی کامپیوترشان را با استفاده از یک سازو کار نرم افراری امن درون شبکه Golem به متقاضیان اجاره دهند. در این میان ارائه دهنده گان می توانند تمام پیشنهادهای کاری موجود در شبکه را بررسی و مناسب ترین پیشنهاد را با توجه به قدرت محاسباتی خود انتخاب کنند. در نتیجه سیستم پرداخت بوسیله یک قرارداد هوشمند بر بستر پلتفرم اتریوم، بصورت خودکار سرمایه را از متقاضی به عرضه کننده انتقال می دهد.
بهترین کیفپولهای ارز دیجیتال گولم (Golem)
اگر شما علاقه مند به نگهداری و سرمایه گذاری بر روی ارز دیجیتال گولم باشید، مسلما به یک کیف پول امن و مطمئن نیاز خواهید داشت. در ادامه به معرفی بهترین و معتبر ترین کیف پول های GNT می پردازیم.
1.کیفپول سختافزاری لجرنانو (Ledger Nano)
کیفپولهای سختافزاری بهترین و امن ترین گزینه برای نگهداری بلند مدت ارزهای دیجیتال به شمار می روند. کیفپول لجر نانو نوعی از کیف پول های سخت افزاری است که علاوه بر داشتن امنیت بسیار بالا، قابلیت پشتیبانی از تعداد زیادی ارز دیجیتال از جمله GNT را دارد. این کیف پول در دو نسخه لجر نانو اس و لجر نانو ایکس عرضه شده است.
2.کیفپول سختافزاری ترزور (Trezor)
کیف پول ترزور (Trezor) نوع دیگری از کیف پول های سخت افزاری می باشد که توسط شرکت SatoshiLabs ساخته شده است. این کیف پول جزو اولین کیف پول های سخت افزاری دنیا بود که در حال حاضر کاربران فراوانی دارد و از گولمهای شما نیز پشتیبانی میکند.
3.کیفپول دسکتاپ اکسدوس (Exodus)
به جرات می توان گفت که کیفپول Exodus یکی از بهتری کیفپولهای ارز دیجیتال است. Exodus رابط کاربری بسیار آسانی دارد و از امنیت بالایی برخوردار است. Exodus نه تنها از توکنهای GNT، بلکه حدود ۱۰۰ رمز ارز دیگر را نیز پشتیبانی میکند.
4.کیفپول تحت وب مای اتر ولت (MyEtherWallet)
MyEtherWallet که با نام MEW نیز شناخته میشود، یک کیف پول متن باز است که بهعنوان ابزاری برای ساختن کیفپولهای اتریوم به شیوهای ایمن ارائه شده است. اگر بهدنبال راهکاری برای ذخیره توکنهای سازگار با اتریوم مانند توکن GNT میگردید، MEW میتواند راهحلی کارآمد برای شما باشد. پلتفرم MEW بهشما اجازه میدهد تا از طریق رابط کاربری مبتنی بر وب خود کیفپولهای اتریوم جدید به وجود آورید.در این کیف پول، کلیدهای خصوصی هرگز به سرورهای MEW منتقل نمی شود که این امر باعث شده تا از امنیت بسیار بالایی برخوردار باشد.
مطالب مرتبط:
آموزش خرید بیت کوین و ارزهای دیجیتال
سرمایه گذاری بلند مدت در ارزهای دیجیتال
آموزش ترید و تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال
منبع: مرکز تحقیقات بلاک چین