در روزهای اخیر، قطعی اینترنت ایران سبب بروز مشکلات عدیده ای در کسب و کارهای آنلاین و همچنین عملکرد ماینرها شده است. این موضوع را می توان به طور خاص برای بررسی میزان تاثیر ماینرهای ایرانی بر روی هشریت شبکهی بیت کوین و اتریوم مورد بررسی قرار داد. برای اینکار نمودار هشریت شبکهی بیت کوین و اتریوم را در زمان شروع قطعی اینترنت ایران بررسی کرده و در نهایت سهم ماینرهای ایرانی را از نتایج بدست آمده تعیین میکنیم. با مرکز تحقیقات بلاک چین همراه باشید.
سهم ماینرهای ایرانی از شبکهی بیت کوین
با بررسی های انجام شده بر روی نمودار هشریت شبکهی بیت کوین، مشخص گردید که پیش از قطع اینترنت در ایران، هشریت شبکهی بیت کوین ۹۷,۳۷۶,۴۹۳ تراهش بر ثانیه(TH/S) بوده است، در حالی که بعد از قطع اینترنت (روز ۱۷ نوامبر)، هشریت شبکه به میزان ۸,۸۵۲,۴۰۸ کاهش یافته و به سطح ۸۸,۵۲۴,۰۸۵ رسیده است. با این اتفاق، هشریت کل شبکهی بیت کوین با ۹ درصد کاهش مواجه شده است.
اگرچه هشریت شبکهی بیت کوین در روز ۱۹ام نوامبر به سطح ۹۲,۹۵۰,۲۸۹ تراهش بر ثانیه افزایش یافته است، اما همچنان ۴,۴۲۶,۲۰۴ تراهش بر ثانیه کمتر از زمانی است که اینترنت ایران قطع نشده بود. علت این افزایش هشریت در شبکهی بیت کوین را میتوان به فعالیت مجدد سایر ماینرها در غیاب ماینرهای ایرانی و یا برخی از عوامل دیگر که همزمان با این موضوع اتفاق افتادهاند، نسبت داد.
تغیرات هشریت در شبکهی اتریوم
هشریت شبکهی اتریوم در تاریخ ۱۷ نوامبر ۲۰۱۹ (زمان قطع اینترنت ایران)، در سطح ۱۸۵,۶۸۴ گیگاهش بر ثانیه (GH/S) قرار داشته در حالی که در روز ۱۸ام نوامبر به میزان ۱۸۶,۱۶۰ گیگاهش برثانیه رسیده است. بنا بر این میتوان گفت که بر خلاف بیت کوین، در این محدوهی زمانی تاثیر قابل توجهی بر هشریت شبکهی اتریوم مشاهده نمیشود. علاوه بر این در روز ۱۹ام نوامبر، هشریت شبکهی اتریوم بر خلاف شبکهی بیت کوین با کاهش همراه شده و به میزان ۱۷۵,۳۳۳ گیگاهش بر ثانیه رسیده است.
تاثیر قیمت بیت کوین بر هشریت شبکه
قیمت بیت کوین یک از پارامترهای کلیدی در تغییرات هشریت شبکهی ارزهای دیجیتال به شمار میرود. افزایش قیمت ارزهای دیجیتال علاوه بر اینکه سبب تشویق ماینرها به ادامهی فعالیت در این حوزه میشود، امکان گسترش فعالیت در این صنعت و ورود ماینرهای جدید را فراهم میکند. حال اگر بازار ریزشی باشد، احساسات منفی در میان ماینرها و سرمایهگذاران گسترش پیدا میکند و به تدریج فعالیت ماینرها کاهش خواهد یافت. در این شرایط، توقف افزایش یا کاهش هشریت شبکه را شاهد خواهیم بود.
با بررسی قیمت بیت کوین در همین بازه زمانی، مشخص است که قیمت بیت کوین در محدودهی ۸۵۰۰ دلار نوسان داشته و تغییرات محسوسی را تجربه نکرده است. در واقع با توجه به نمودار بیت کوین مشخص است که این کاهش قیمتی تا سطح ۷ هزار دلار، از تاریخ ۱۸ام نوامبر آغاز شده است. درست بعد از قطعی اینترنت در ایران!
با توجه به مطالب ارائه شده، ماینرهای ایرانی بر شبکه بیت کوین و اتریوم تا حد تاثیر گذارند؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.
مطالب مرتبط:
مقررات تامین برق مراکز استخراج رمز ارزها
دلار یا بیت کوین؟ در کدام سرمایه گذاری کنیم؟
صرافیهای متمرکز و غیرمتمرکز چه تفاوتهایی دارند؟
دریافت بیت کوین رایگان! دروغ یا واقعیت؟
طلا یا بیت کوین؟ سرمایه گذاری بر روی کدام یک سودآورتر است؟
منبع: مرکز تحقیقات بلاک چین