چندی پیش بانکهای حاضر در شورای مشاوره فدرال (FAC)، اعلام داشتند که ارز دیجیتال فیسبوک یعنی لیبرا، میتواند سیستم بانکداری امروزی را تحت تاثیر قرار دهد.
پس از پرس و جوی بانک مرکزی آمریکا از چند بانک بزرگ درمورد لیبرا، این بانک ها موضع مخالف خود را در خصوص این پروژه اعلام کردند و دربارهی کاهش محسوس مبالغ حسابهای سپرده و کاهش حجم پرداختهای بانکی هشدارهای لازم را ارائه دادند. در نشست فصلی FAC در سپتامبر 2019، این بانک ها اظهار داشتند که لیبرا و پروژه های استیبل کوین دیگری که در آن ارزهای دیجیتال دارای پشتوانه ارزشی یک یا بیش از یک ارز سنتی (پول فیات) میباشد، در آیندهای نچندان دور، در مدلهای تجاری حریم خصوصی بانک ها تغییرات اساسی ایجاد میکنند.
لازم به ذکر است که در سال ۲۰۱۸ ، حدود ۵۲ درصد از جمعیت آمریکا یا به عبارت دیگر ۱۷۰ میلیون نفر از کاربران فعال فیسبوک میباشند، بنابراین فیسبوک با راه اندازی ارز دیجیتال لیبرا، در حال ایجاد یک اکوسیستم پول دیجیتالی فراتر از بازارهای مالی تحریم شده یا به اصطلاح ایجاد سیستم بانکداری سایه میباشد.
با یک بررسی ساده میتوان نتیجه گرفت که هرچه تعداد افراد بیشتری لیبرا را بپذیرند، سپردهها و سرمایههای بیشتری به این پلتفرم منتقل میشوند و باعث کاهش نقدینگی بانکها میگردد. علاوه بر این، کاهش حجم سپرده بانک ها میتواند بر روی خدمات سرمایه گذاری و وام دهی نیز اثرات مخرب فراوانی بگذارد.
همچنین، بانکهای حاضر در شورای مشاوره فدرال (FAC) هشدار دادند که لیبرا میتواند بر سیاستهای پولی دولت تاثیرگذار باشد و توانایی دولتها در خصوص نظارت، مدیریت و تاثیر بر اقتصادهای داخلی را بطور محسوسی کاهش دهد. شورای مشاوره فدرال که شامل ۱۲ نماینده از صنعت بانکداری آمریکا میباشد، در خصوص مسائل مالی و اقتصادی موجود به هیات مدیره بانک مرکزی آمریکا نیز مشاوره میدهند.
این درحالی است که در ۲۶ سپتامبر 2019، فیسبوک اعلام کرد که در حال برنامه ریزی است تا شریل سندبرگ، مدیر ارشد عملیاتی خود را در ماه اکتبر برای شهادت دادن در خصوص لیبرا و برنامه های عرضه اولیه سکه (ICO) این استیبل کوین در سال ۲۰۲۰ در برابرر کمیته خدمات مالی کاخ سفید قرار دهد.
بیشتر بخوانید:
کاردانو (Cardano) چیست؟ هر آنچه که باید بدانیم
امکان مبادله ارزهای دیجیتال در واتساپ
BOB، نخستین گوشی مبتنی بر بلاک چین!
بهترین کیف پولهای بیت کوین، کیف پولهایی که تحریم نمیشوند!
منبع: مرکز تحقیقات بلاک چین