با شروع فصل گرما و آغاز تابستان 1398، حجم وسیع شانتاژ خبری از پلمپ فارم های استخراج و توقیف دستگاههای ماینر در بخش های مختلف صداوسیما به راه افتاد. به گزارش منابع غیررسمی، تاکنون چیزی بالغ بر 70 هزار دستگاه ماینر توقیف شده است و در انبارهای گمرک نگهداری می شوند. در این میان از سوی بسیاری از صاحبان مزارع استخراج سوالاتی مطرح شده است که چرا دستگاه های ماینر توقیف شدند؟ و چه نهادی مسئولیت تصمیم گیری درمورد مالکیت دستگاههای توقیفی را دارد؟ در ادامه این مقاله پاسخ روشنی به این سوالات داده خواهد شد.
علت توقیف دستگاه های ماینر
بر اساس صحبت انجام شده با چند تن از صاحبان فارم های استخراجی که دستگاه های آن ها توقیف شده، عنوان شد که طبق ابلاغیهای ارسال شده برای آن ها، علت توقیف دستگاه ها، قاچاق بودن و ورود دستگاه ها از مبادی غیر رسمی به داخل کشور است. بر اساس این ابلاغیه، دارندگان دستگاه ها اعلام کردند که خودشان وارد کننده نبوده و دستگاه های ماینر را در داخل کشور و از طریق شرکت هایی که توسط تعزیرات حکومتی تحت نظارت هستند خریداری کرده اند.
با توجه به بررسی های انجام شده می توان تصدیقی بر حرف این افراد گذاشت، شما می توانید با انجام یک جستجوی ساده در سایت های خرید و فروش دستگاه ماینر، صدها سایت و فروشنده را پیدا کنید که تحت نظارت و مورد تایید مراجع رسمی فعالیت می کنند. علاوه بر این صاحبان دستگاه های توقیفی ادعا می کنند که تخصصی در بحث تشخیص دستگاه قاچاق از دستگاه قانونی ندارند و بر اساس اعتماد به نظارتی که در بازار وجود دارد اقدام به خرید کردهاند و از وارد شدن دستگاه های خود از مبادی غیر قانونی کاملا بی اطلاع هستند. بر همین اساس آن ها مسبب ضرر و توقیف دستگاه هایشان را نظارت ضعیف تعزیرات بر بازارهای خرید و فروش در کشور محسوب می کنند.
تصمیمگیری درمورد مالکیت دستگاههای توقیفی
با افزایش نارضایتی صاحبان مزارع استخراج، معاونت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد که هیئت دولت وظیفه تصمیمگیری درباره مالکیت دستگاههای ماینر توقیفی را بر عهده دارد. بر همین اساس، امیر ناظمی معاون وزیر ارتباطات از رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در خواست کرد که با توجه به قانونی شدن فعالیت استخراج رمز ارزها در کشور، جهت جلوگیری از ضرر مالی فعالین و سرمایه گذاران این حوزه، در قبال اخذ جریمه، ماینرها آزاد و به صاحبانشان برگردانده شوند.
با این نامه، توپ در زمینه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز افتاده است. حال باید منتظر ماند و مشاهده کرد که آیا دستگاه های ماینر توقیفی آزاد خواهد شد یا اینکه دستگاه ها به نفع دولت مصادره شده و در زمانی مناسب به مزایده گذاشته می شود؟
مطالب مرتبط:
کامپیوتر کوانتومی تهدیدی برای ارزهای دیجیتال
بلاک چین و آینده زیر ساخت های مالی
آینده بلاکچین و ارزهای دیجیتال در ایران
منبع: مرکز تحقیقات بلاک چین