روز گذشته ۱۶ نفر از اعضای باند کلاهبرداری هرمی در شهر استانبول ترکیه دستگیر شدند که گفته میشود سردسته و غالب افراد این باند ایرانی هستند. خبرهای تایید شده حاکی از این است که افراد دستگیر شده، اعضای اصلی باندهای کلاهبرداری بزرگی همچون e2c، v2c، ورلد واید انرژی، یونیفاند و چندین طرح هرمی دیگر هستند.
به نقل از سیانانترک، سردسته این باند ۳۰ نفره که "م.ج" نام دارد، سالها پیش پس از کلاهبرداری مبالغی کلان از ۱۲ هزار نفر در ایران و در قالب یک شرکت هرمی به ترکیه گریخته است. او به همراه ۴ فرزند خود یک شرکت خانوادگی در ترکیه ایجاد کرده و در شهر آنتالیا اقامت داشتند. این باند کلاهبرداری سال گذشته به شهر استانبول نقل مکان کرد و در ویلاهای لوکس مناطق گران قیمت استانبول مستقر شدند.
اهداف اصلی این باند کلاهبرداری هرمی، ایرانیان ثروتمند ساکن ترکیه و شهروندان ترکیه ای بودند. آنها با استفاده از اتومبیلهای لاکچری، ساعتهای گرانقیمت و لباسهای برند، این اطمینان را به سرمایهگذاران میدادند که در جای درستی سرمایهگذاری کردهاند. افراد این گروه بیشتر در رستورانها و کلابهای شبانهای که پاتوق ایرانیان است، رفت و آمد میکردند.
این شبکه کلاهبرداری با ارائه وعدههای اغواگرایانه به سرمایهگذاران، آنها را متقاعد میکرد که داراییشان در حوزه انرژی و ارزهای دیجیتال در دبی، مالزی، اوکراین و شیلی سرمایهگذاری خواهد شد. اعضای این شبکه با اظهار اینکه خودشان سودهای بسیار زیادی در کوتاه مدت به دست آوردهاند، به سرمایهگذاران وعده سود ماهانه ۱۰ درصدی میدادند. برهمین اساس به سرمایهگذارانی که ۱۰۰ هزار دلار برای سرمایهگذاری وارد این شبکه میکردند، وعده بازپرداخت ۲۴۰ هزار دلار در مدت زمان دو سال داده میشد. اعضای این گروه ادعا میکردند که ارز دیجیتال E2C در بازه بسیار کوتاه، بین ۶۰ تا۷۰ درصد سودآوری داشته است و با این وعدهها توانستند در یک سال ۵۰ میلیون دلار از ۲,۰۰۰ نفر جمعآوری کنند.
پلیس استانبول دیروز پس از طرح شکایات فراوان مالباختگان ایرانی و ترکیهای از این باند، اقدام به دستگیری ۱۶ نفر از اعضای این باند کرده است. ۱۴ نفر دیگر این باند متواری هستند.
لازم به ذکر است که اطلاعات حیاتی که منجر به لو رفتن این شبکه کلاهبرداری شده، توسط راننده این شبکه به دست آمده است. این شخص که پلیس ترکیه از او با عنوان «ف.ی» یاد کرده است در اظهارت خود گفته است:
اعضای شبکه یونیفاندز اهمیت بسیار زیادی برای محرمانه بودن اطلاعات قائل بودند و در جلساتی که در هتلهای ۵ ستاره برگزار میکردند، هیچکس حق نداشت که با تلفن همراه وارد جلسه شود. همچنین داراییهای سرمایهگذاران به صورت نقدی یا از طریق یک صرافی که توسط همین شبکه تاسیس شده بود، دریافت میشد.
این در حالی است که مرکز تحقیقات بلاکچین در ماههای گذشته بارها در مورد شبکهی E2C هشدار به کلاهبرداری داده بود و مقالهای جامع تحت عنوان ارز دیجیتال E2C چیست؟ کلاهبرداری یا فرصتی برای سرمایه گذاری منتشر کرده بود.
بیشتر بخوانید:
خرید با بیت کوین: چه شرکتهایی بیت کوین را پذیرفتهاند؟
انفجار قیمت بیت کوین، بازگشت به کانال ۹۷۰۰ دلار
سال ۲۰۲۰ با وجود افزایش قیمت، سال بدی برای بیت کوین بوده است
گوگل نسل جدیدی از راهکارهای امنیت دیجیتال فوق پیشرفته را ارائه میکند
پیامرسان امن و ضد فیلتر واتس اَت در آستانه ظهور
منبع: مرکز تحقیقات بلاکچین