لری هارمون اوایل هفته جاری به جرم مشارکت در یک توطئه پولشویی معادل ۳۰۰ میلیون دلار ارز دیجیتال در بازار دارک نت آلفا بی (AlphaBay) دستگیر شد. وی مدیرعامل شرکت کوین نینجا (Coin Ninja) است که به گفته خانوادهاش، هیچ نقشی در این ارتباط نداشته است.
پرونده هارمون سوالات متعددی را در مورد مسولیت توسعه دهنده نرم افزار در صنعت کریپتوکارنسی مطرح می کند. هارمون علاوه بر سایت کوین نینجا، میکسر بیت کوین هلیکس (Helix) نیز می باشد. کار این میکسر، پنهان کردن تراکنشهای بیت کوین است تا بدین وسیله ردیابی پرداختها را دشوار سازد. از نظر دادستان های وزارت دادگستری، هلیکس یک تجارت انتقال پول و پولشویی به حساب می آید.
برایان بنسزکوفسکی، معاون دادستان کل وزارت دادگستری طی بیانیهای در روز پنج شنبه، دیدگاه این وزارت نسبت به میکسرهای بیت کوین را تشریح کرد و گفت:
«این اتهام بر این نکته تاکید دارد که تلاش برای مخفی کردن تراکنشهای ارز مجازی به این شکل جرم محسوب می شود.»
برنامه هلیکس در سال ۲۰۱۷ متوقف شد و آلفا بی هم در ماه ژولای همان سال از سوی اداره تحقیقات فدرال بسته شد. شرکت سرمایه گذاری سایفر پانک (Cypherpunk) در هر دو کیف پول واسابی (Wasabi) و سامورایی (Samourai) سرمایهگذاری کرد که خدمات میکسینگ را ارائه میدهند. از نظر هواداران بیت کوین، میکسرهای غیرامانی را نباید در معرض مقررات و ممنوعیت قرار داد، زیرا این میکسرها ابزارهای نرم افزاری ارائه می دهند که توسط خود کاربران میزبانی میشود. تنها با گذشت زمان معلوم می شود که آیا دادگاه با کاهش مسئولیت توسعهدهندگان موافقت خواهد کرد یا خیر.
بیشتر بخوانید:
امکان معامله تتر با پشتوانه طلا در صرافی بیتفینکس
ارز دیجیتال تتر (Tether) چیست؟
استیبل کوین (Stablecoin) چیست؟ هر آنچه که باید بدانیم
علت تفاوت قیمت بیت کوین در صرافیهای ارز دیجیتال چیست؟
خرید با بیت کوین: چه شرکتهایی بیت کوین را پذیرفتهاند؟
سگویت (SegWit) چیست و چگونه کار میکند؟
منبع: مرکز تحقیقات بلاکچین